Mag Mijn Hond Mee de Mediamarkt in?

De vraag die wekelijks terugkomt hier op de website is of je je hond ook mee mag nemen de Mediamarkt in. Dus is het is hoogtijd dat we daar toch maar eens een artikel aan wijden.

Als je een hond hebt, ken je het dilemma: mag je je trouwe viervoeter meenemen naar de winkel of niet? Sommige winkels zijn heel hondvriendelijk en laten je hond zonder problemen toe, andere zijn strenger en verbieden het.

Hoe zit het met de Mediamarkt, een van de grootste elektronicawinkels van Nederland? Mag je daar je hond meenemen of moet je hem thuislaten? In dit artikel geven we je het antwoord op deze vraag en vertellen we je alles wat je moet weten over honden in de mediamarkt.

Het Officiële Beleid van de Mediamarkt over Honden

Het officiële beleid van de mediamarkt over honden is dat ze niet toegestaan zijn in de winkel. Dit staat ook vermeld op hun website, onder het kopje ‘huisregels’. De reden hiervoor is dat de mediamarkt veel kwetsbare en dure producten verkoopt, zoals tv’s, laptops, camera’s en smartphones.

Deze producten kunnen beschadigd raken door een hond die er tegenaan springt, erop kauwt of eroverheen plast. Bovendien kan een hond andere klanten of medewerkers lastigvallen, bang maken of bijten. Daarom heeft de mediamarkt ervoor gekozen om geen honden toe te laten in hun winkels.

Er zijn echter wel uitzonderingen op deze regel. Zo zijn geleidehonden en hulphonden wel welkom in de Mediamarkt, mits ze duidelijk herkenbaar zijn als zodanig. Deze honden zijn speciaal getraind om mensen met een beperking te helpen en te begeleiden.

Ze zijn dus gewend om zich netjes te gedragen in openbare ruimtes en vormen geen gevaar of overlast voor anderen. Als je een geleidehond of een hulphond hebt, kun je dus gerust met hem naar de mediamarkt gaan.

Ook kan het zijn dat sommige filialen van de Mediamarkt een ander beleid hebben over honden dan het hoofdkantoor. Dit hangt af van de locatie, de grootte en de drukte van de winkel. Sommige filialen zijn bijvoorbeeld ruimer opgezet en hebben minder klanten, waardoor ze meer tolerant zijn tegenover honden.

Andere filialen zijn juist kleiner en voller, waardoor ze strenger zijn. Het beste kun je dus altijd even contact opnemen met het filiaal waar je naartoe wilt gaan en vragen of je je hond mag meenemen of niet.

De Voordelen en Nadelen

Als je toch besluit om je hond mee te nemen naar de mediamarkt, ondanks het officiële verbod, dan zijn er een aantal voordelen en nadelen waar je rekening mee moet houden.

Voordelen

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over je hond als je hem thuislaat. Sommige honden kunnen last hebben van verlatingsangst, verveling of eenzaamheid als ze alleen thuis zijn. Ze kunnen dan gaan blaffen, janken, slopen of ongelukjes maken. Als je je hond meeneemt naar de mediamarkt, kun je hem in de gaten houden en hem gezelschap houden.
 • Je kunt je hond socialiseren met andere mensen en dieren. Een hond die regelmatig wordt blootgesteld aan verschillende situaties, geluiden, geuren en prikkels, leert om zich aan te passen en om te gaan met stress. Dit is goed voor zijn zelfvertrouwen, zijn gedrag en zijn welzijn. Als je je hond meeneemt naar de mediamarkt, kan hij wennen aan een drukke en lawaaierige omgeving en kan hij contact maken met andere klanten en medewerkers.
 • Je kunt je hond belonen met een leuk speeltje of een lekker snoepje. Als je iets koopt bij de Mediamarkt, kun je ook iets leuks of lekkers voor je hond meenemen. Dit kan een speeltje zijn dat geluid maakt, licht geeft of beweegt, of een snoepje dat goed is voor zijn tanden, zijn vacht of zijn gezondheid. Zo kun je je hond laten zien dat je van hem houdt en dat je hem waardeert.

Nadelen

 • Je kunt een boete krijgen of de winkel uitgezet worden. Zoals gezegd, is het officiële beleid van de mediamarkt dat honden niet toegestaan zijn in de winkel. Als je toch je hond meeneemt, loop je het risico dat je wordt aangesproken door een medewerker of een beveiliger. Zij kunnen je vragen om de winkel te verlaten of om een boete te betalen. Dit kan erg vervelend en gênant zijn, zeker als je al iets hebt gekocht of als je nog iets wilt kopen.
 • Je kunt je hond in gevaar brengen of beschadigen. De mediamarkt is geen veilige plek voor een hond. Er zijn veel scherpe, breekbare of elektrische producten die een hond kunnen verwonden of kapotmaken. Denk bijvoorbeeld aan glazen schermen, snoeren, batterijen of magneten. Ook kan een hond per ongeluk iets inslikken of ergens in stikken. Daarnaast kan een hond oververhit raken of uitgedroogd raken door de warmte en de droge lucht in de winkel.
 • Je kunt andere klanten of medewerkers storen of irriteren. Niet iedereen is even dol op honden als jij. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor honden, bang zijn voor honden of een hekel hebben aan honden. Als je je hond meeneemt naar de mediamarkt, kun je deze mensen tegenkomen en ze ongemakkelijk of boos maken. Je hond kan bijvoorbeeld tegen iemand opspringen, iemand likken, iemand besnuffelen of iemand in de weg lopen. Dit kan leiden tot klachten, ruzies of conflicten.

Tips om je met je Hond te Gedragen in de Mediamarkt

Als je toch besluit om je hond mee te nemen naar de Mediamarkt, ondanks het officiële verbod en de mogelijke nadelen, dan zijn er een aantal tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je hond zich zo goed mogelijk gedraagt in de winkel.

 • Zorg ervoor dat je hond goed is opgevoed en getraind. Een hond die luistert naar jouw commando’s en signalen is makkelijker te hanteren en te controleren dan een hond die doet wat hij wil. Leer je hond om te zitten, te blijven, te komen, te volgen en om af te laten. Leer je hond ook om niet te blaffen, te grommen, te trekken of te bijten. Oefen deze vaardigheden regelmatig met je hond, zowel thuis als buiten.
 • Zorg ervoor dat je hond gezond en fit is. Een hond die zich goed voelt, is vrolijker en rustiger dan een hond die zich slecht voelt. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt, dat hij goed eet en drinkt, dat hij regelmatig naar de dierenarts gaat en dat hij zijn vaccinaties en ontworming op tijd krijgt. Voorkom dat je hond ziek wordt of pijn heeft.
 • Zorg ervoor dat je hond ontspannen en kalm is. Een hond die gestrest of opgewonden is, is moeilijker te kalmeren en te sturen dan een hond die relaxed is. Zorg ervoor dat je hond voorafgaand aan het bezoek aan de Mediamarkt genoeg heeft gespeeld, gerend en geslapen. Vermijd situaties die je hond angstig of nerveus kunnen maken, zoals harde geluiden, felle lichten of vreemde mensen.
 • Zorg ervoor dat je hond veilig en comfortabel is. Een hond die zich bedreigd of ongemakkelijk voelt, kan agressief of defensief reageren. Zorg ervoor dat je hond een goed passende halsband of tuigje draagt, met een duidelijke identificatie. Gebruik een stevige riem of een flexibele lijn om je hond bij je te houden. Neem een deken of een mand mee waar je hond in kan liggen als hij moe wordt. Neem ook water en snacks mee voor je hond als hij dorst of honger krijgt.
 • Zorg ervoor dat je hond respectvol en vriendelijk is. Een hond die zich sociaal en beleefd gedraagt, wordt beter geaccepteerd en gewaardeerd dan een hond die zich asociaal en onbeschoft gedraagt. Zorg ervoor dat je hond geen producten aanraakt, beschadigt of vernielt. Zorg ervoor dat je hond geen andere klanten of medewerkers lastigvalt, bang maakt of bijt. Zorg ervoor dat je hond geen rommel maakt of zijn behoefte doet in de winkel. Als dit toch gebeurt, ruim het dan meteen op.

Alternatieven Voor als je je Hond niet Kunt of Wilt Meenemen naar de Mediamarkt

Als je besluit om je hond niet mee te nemen naar de Mediamarkt, omdat het verboden is of omdat het te veel gedoe is, dan zijn er een aantal alternatieven waar je gebruik van kunt maken.

 • Laat je hond thuis met iemand die op hem kan passen. Dit kan een familielid zijn, een vriend, een buurman of een oppas. Zorg ervoor dat deze persoon betrouwbaar is en dat hij goed met je hond overweg kan. Geef hem duidelijke instructies over wat hij wel en niet mag doen met je hond. Laat hem weten hoe lang je weg blijft en hoe hij je kan bereiken als er iets is.
 • Breng je hond naar een pension of een dagopvang. Dit zijn plekken waar je je hond tijdelijk kunt onderbrengen als je ergens heen gaat waar je hond niet mee kan of mag. Zorg ervoor dat je een goed en betrouwbaar pension of dagopvang kiest, waar je hond goed verzorgd en vermaakt wordt. Controleer of het pension of de dagopvang schoon, veilig en comfortabel is. Vraag naar de voorwaarden, de kosten en de openingstijden. Reserveer van tevoren een plekje voor je hond.
 • Neem je hond mee naar een andere winkel waar hij wel welkom is. Er zijn winkels waar je hond wel mee naar binnen mag, zoals dierenwinkels, tuincentra of bouwmarkten. Zorg ervoor dat je de regels van de winkel kent en respecteert. Houd je hond aan de lijn en let goed op hem. Laat hem niet loslopen, snuffelen of spelen in de winkel. Zorg ervoor dat hij niets kapotmaakt of vies maakt. Beloon hem als hij zich goed gedraagt.
 • Laat je hond in de auto wachten terwijl je naar de mediamarkt gaat. Dit is alleen een optie als het niet te warm of te koud is buiten en als je niet te lang weg blijft. Zorg ervoor dat je een schaduwrijke en veilige plek kiest om je auto te parkeren. Zet de ramen op een kier zodat er frisse lucht binnenkomt. Laat een bakje water en een speeltje achter voor je hond. Sluit de auto goed af en laat geen waardevolle spullen achter. Controleer regelmatig hoe het met je hond gaat.

Conclusie

Het meenemen van je hond naar de Mediamarkt heeft voor- en nadelen. Het kan leuk en gezellig zijn voor jou en je hond, maar het kan ook problemen en risico’s met zich meebrengen. Het officiële beleid van de mediamarkt is dat honden niet toegestaan zijn in de winkel, tenzij het gaat om een hulphond of een geleidehond.

Als je toch je hond mee wilt nemen, zorg er dan voor dat hij zich goed gedraagt en dat je geen overlast veroorzaakt. Als je liever je hond niet mee wilt nemen, kun je gebruikmaken van een van de alternatieven die we hebben besproken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*