Je hond meenemen op vakantie, oppas regelen of dierenpension?

27 mrt 2022

Op vakantie met je hondVoordat je een hond koopt moet je je realiseren dat hij elke dag verzorging nodig heeft. Ook als je op vakantie gaat. Je moet van te voren goed bedenken of de hond mee gaat op vakantie of dat je hem laat logeren bij familie of vrienden, of dat je hem naar een hondenpension brengt.


Je hond meenemen op vakantie?

Als je je hond mee wilt nemen op vakantie, bedenk dan dat je bij veel campings en hotels huisdieren niet zijn toegestaan. Als je naar het buitenland gaat moet je hond vier weken van tevoren een inenting tegen hondsdolheid hebben. Laat je van tevoren goed informeren over de regels voor honden in het buitenland, en in sommige landen komen ook bepaalde hondenziektes voor die hier in Nederland niet zijn. In sommige landen moet je hond verplicht een muilkorf dragen.

Als je je hond op vakantie meeneemt naar het buitenland is het ook zeer verstandig om hem te laten chippen indien dit nog niet gedaan was en laten registreren bij een databank. Bedenk ook dat je tijdens je vakantie de hond altijd mee moet als je ergens heen gaat. In een andere omgeving gedraagt hij zich ook soms anders. Ook kunnen honden zeer slecht tegen warmte.

Een oppas regelen voor je hond

Een andere mogelijkheid is om je hond onder te brengen bij familie of vrienden. Je moet dan wel zeker weten dat deze met Op vakantie met je hondeen hond om kunnen (durven) gaan. Zorg er in ieder geval voor dat de hond en de oppassers elkaar al kennen. Dan zijn ze alvast een beetje aan elkaar gewend. Ook is het een goed idee om een keer voordat je op vakantie gaat de hond al een keer bij diegenen te laten slapen zodat hond en oppassers weten waar ze aan beginnen.

Spreek voordat je op vakantie gaat goed af wat er moet gebeuren als de hond bijvoorbeeld ziek wordt of erger; overlijdt. Zorg voor voldoende voedsel, medicijnen, speeltjes, enzovoorts voor je hond tijdens zijn logeerpartij. Geef altijd de eigen mand of bench mee, dan heeft de hond een plek waar hij zich veilig voelt, en zich terug kan trekken als dat nodig mocht zijn.

Je hond naar een dierenpension brengen

Indien je je hond niet mee neemt op vakantie, en je ook geen oppassers hebt kunnen vinden kun je je hond naar een dierenpension brengen. Reserveer wel ruim van te voren, want in de vakantietijden is het erg druk in de dierenpension. Ga altijd van te voren een keer langs om te kijken hoe de dieren in het pension leven. Kijk of de hokken ruim, en goed schoon zijn en hoe het personeel met de honden om gaat.

Bedenk wel dat het pension vaak vol honden zit en de oppassers niet veel aandacht kunnen geven aan je hond. Het kan zijn dat je hond er na een periode in een hondenpension er heel anders uit kan komen dan hij erin ging.


1 Reactie

  1. Een hondenpension raakt snel vol. Met name als je pas last minute een vakantie hebt geboekt en vervolgens je viervoeter ergens wil onderbrengen. Dat werkt gewoon niet. Een huisdier betekent plannen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*